Hjertelig velkommen til Aarhus Valgmenighed! Vi er en fornyet folkekirke, som blander velkendt tradition med nutidig fornyelse, og alle er velkomne til at være med! Ud over vores gudstjenester om søndagen mødes vi i mindre fællesskaber i løbet af ugen rundt omkring i hele Aarhus. Vi tror nemlig, at kirke handler om mere end gudstjeneste. Derfor holder vi også ”klyngesøndag” den første søndag i hver måned, hvor vi mødes rundt omkring i byen.

I Aarhus Valgmenighed er vi på vandring sammen! Vi øver os sammen og hjælper hinanden til at leve som disciple (lærlinge) af Jesus, sådan at vores tro på Gud omsættes i vores hverdag, og ikke kun når vi er til gudstjeneste.

Hvem er vi?

Vi er en valgmenighed, dvs. en folkekirke - uden at være en sognekirke. Vores ca. 1000 medlemmer er børn, unge og voksne fra hele Aarhus-området.

Menigheden blev dannet i 1990 af en gruppe folkekirkemedlemmer, som ønskede at danne en menighed på folkekirkens trosgrundlag med frihed til aktivt menighedsliv, nådegavepraksis og mission.

I dag har menigheden hundredevis af frivillige ledere og medarbejdere, som yder en stor indsats på mange forskellige områder. Vores arbejde ledes af 16 ansatte medarbejdere.

Vi er en lokal menighed og har tro på den lokale kirke. Derfor er vi engagerede på mange måder i vores by. Men vi arbejder også nationalt og internationalt med at udruste og plante menigheder.

Menighedens bagland er den lutherske fornyelsesbevægelse DanskOase.