Vores vision

Vores formål - hvorfor vi er her

 

"Aarhus Valgmenighed arbejder for at kalde til personlig tro og efterfølgelse af Jesus Kristus og ansvarligt medlemsskab af kirken" (Vedtægt §3)

Vi vil gerne dele de gode nyheder om Jesus. Hvem han er og hvad han vil. Troen på Ham er en fantastisk gave, der åbner op for Guds virkelighed og et nyt liv, som Gud giver os i Ham. I valgmenigheden udforsker vi dette liv sammen i gudstjenester, fællesskaber medvandring og vejledning, hvor troen får et konkret udtryk i vores liv. 

Vi ønsker at være en velsignelse i Aarhus, vores samfund og kultur ved sammen at gøre godt, hjælpe og være til stede både i byen, på jobbet, studiestedet og i den større globale virkelighed. 

Vi vil gerne invitere efterfølgere af Jesus, uanset om du har vandret længe eller kort tid med ham, til at blive medlemmer af kirken. Du kan sammen med os være med til at tage ansvar for at troen deles, og at vi sammen formes af den i det 21. århundrede. 

Velkommen til at være med - og bære med! 

Vores værdier - hvem vi gerne vil være

 

I ÅVM har vi tre værdier, vi ønsker, der skal præge vores kultur, relationer og fællesskaber på en dyb og ægte måde: 

Passioneret spiritualitet

Vi lader os forny ved at Guds Ånd skaber passion til Gud, hvilket viser sig i tilbedelse og hengivenhed til Ham.

Omsorgsfulde relationer:

Vi lader os forvandle ved at Guds Ånd skaber kærlighed i os, som viser sig i sunde relationer med varme, respekt og empati

Missional livsstil:

Vi lader os sende ved Guds Ånd til nye mennesker, som Gud værdsætter og elsker, hvilket viser sig i en åben, gæstfri og inviterende livsstil

Vores historie - hvor vi kommer fra

 

Aarhus Valgmenighed blev officielt dannet i september 1990 af en gruppe unge og familier i folkekirken, som ønskede at være en menighed med et nutidigt udtryk, at være en relevant kirke i kulturen, og med større frihed til karismatisk gudstjenesteliv og mission, end der på det tidspunkt var mulighed for i sognekirker. 

Indtil 1948 havde kun den grundtvigske bevægelse i folkekirken benyttet sig af valgmenighedsloven fra 1869, som gav 50 folkekirkemedlemmer - med stemmeret til menighedsråd og egen kvalificeret præstekandidat - ret til at danne en særlig menighed i folkekirken.  

Initiativgruppen i Aarhus var inspireret af Lusannebevægelsen, kirkevækstbevægelsen ved Fuller Theologival Seminary (Pasadena, Californien), Youth for Christ og den internationale karismatiske fornyelsesbevægelse. 

Siden opstarten har Aarhus Valgmenighed været en del af DanskOase, der netop arbejder for karismatisk fornyelse, udrustning og mission både i og udenfor folkekirken. 

Hvor vi gerne vil hen

 

Med Gud - for Aarhus og verden

Visionen giver udtryk for, hvad vi oplever Gud har lagt os specielt på hjertet, og hvad der kendetegner os som menighed. Under de enkelte visionspunkter er der beskrevet, hvad der er vores grundintention med punktet og dernæst suppleret med bibelske nøgletekster til inspiration

Visionen i PDF udgave (klik)

Aarhus Valgmenighed: Kirke i bevægelse

Læs mere

Vi er en folkekirke - uden at være en sognekirke, og uafhængig af folkekirkens økonomi. Vore medlemmer er børn, unge og voksne fra hele Århus området.

Vi tror på, at Jesus Kristus viser os, hvem Gud er! Den måde, hvorpå Jesus elskede og udfordrede mennesker, den måde han døde og opstod, viser os hvem Gud er. Jesus tilbyder os et liv i tro, håb og kærlighed. Det liv vil vi gerne dele med hinanden og med dig.

Find Aarhus valgmenighed

Se på kort

Sekretariatet
Mjølnersvej 6, 8230 Åbyhøj, Denmark
Åben: Tirs-Fredag 9.30-14.00
Tlf.: (+45) 8612 2835
Cvr.: 1411 1638
aarhus@valgmenighed.dk

 
idol-club.biz adult-porno.org