top of page
Image by Mike Erskine

SMÅGRUPPER

SMÅGRUPPER I ÅVM

Kendetegn, tilknytning, inspiration & vejledning

Smågruppen er et kristent hverdagsfællesskab, og en vigtig måde at være kirke sammen på i ÅVM. Den ugentlige gudstjeneste er et ankerpunkt og hverdagsfællesskabet med andre troende er et andet. Gudstjenesteliv uden hverdagsfællesskab efterlader os isolerede, og derfor opfordrer vi alle til at være en del af et fællesskab.

 

En smågruppe i ÅVM vil klassisk indeholde følgende:

 

  • Et fællesskab bestående af 4-10 personer, der mødes minimum 1 gang i måneden og oftest i hjemmene.

  • Et socialt fællesskab, der mødes så fast og jævnligt, at man udvikler nærhed, kendskab og fortrolighed med hinanden. Tillid, åbenhed og ’spørge-ret’ i hinandens liv, er en effekt man ofte ser.

  • Et åndeligt fællesskab med fokus på medvandring i hinandens liv og tro. Ofte med brug af: forbøn, bibel- og boglæsning, samtale om teologi og trosspørgsmål.

  • Deltagelse i en smågruppe afføder ofte direkte og indirekte åndelig vejledning, inspiration og støtte; smågruppen bliver et sted, hvor man kan tage trosskridt sammen, blive opmuntret til efterfølgelse, vokse i åndelig modenhed og udforske nådegaver. Man behøver ikke at være troende for at deltage, men åbenhed overfor kristen tro er afgørende.

Jeg vil gerne være med i en smågruppe, men kender ikke så mange

– hvad gør jeg nu?

  • Ønsker du kun at være med i en smågruppe, så kontakt den ansvarlige for smågrupper, der kender mulighederne ved at udfylde nedenstående formular. Der opstartes nye grupper løbende, man kan blive en del af.
     

  • Kunne du have lyst til at lære lidt flere mennesker at kende i et mellemstort fællesskab, så kig nærmere på vores klynger her:  liste over klynger.

Vær med

Vi skal til at starte en smågruppe – hvad gør vi nu?

Måske er du allerede i nogle relationer, hvor i gerne vil starte en smågruppe sammen. Læs mere her, for at få en guide til, hvad du gør herfra

 

  • Så fedt! En god ide når man starter en smågruppe, er at køre efter en rimelig gennemtænkt plan. I kan låne den her:

  • Begynd med et måltid eller kaffe, præsentationsrunde og samtale om emnet: hvilken type fællesskab leder jeg efter at være en del af? Hvad er det vigtigste for mig i en smågruppe? Læs gerne de ”10 kendetegn ved en smågruppe i ÅVM sammen”, som I finder her.

  • Del så livshistorier (Fx: ”Hvad er de 3 vigtigste milepæle i mit liv – åndelige eller ej”; ”Hvilke 3 overskrifter er de vigtigste fra mit liv?”; ”Hvordan endte jeg i ÅVM?”)

  • Slut med at bede for hinanden og søg Gud om vejledning for jeres gruppe.

  • Aftal mødefrekvens og rammer og selvfølgelig hvor I mødes næste gang.

  • Orienter gerne den ansvarlige for smågrupper i ÅVM om, at I har startet en gruppe. Brug nedenstående kontaktformular, hvor i også kan skrive jer op til inspirationsmail for smågrupper.

  • Hvis I har plads til flere i gruppen, så giv den ansvarlige for smågrupper besked. Så  vil den person være med til at sende flere interesserede til jeres gruppe

Start en smågruppe
Hvad nu?

Vi er en smågruppe, som har været i gang i noget tid – hvad gør vi nu?

  • Vi ønsker at støtte både nye og gamle smågrupper med ressourcer og vejledning.  I kan fx finde inspiration online på vores ressourceside www.valgmenighed.tv.

  • I kan også kontakte den ansvarlige for smågrupper for yderligere inspiration, book en vejledning eller skriv jer op til smågruppe-mail, hvor vi hvert kvartal sender forskellig inspiration jeres vej.
    Kontakt os her.

  • Nogle gange har vi brug for at ryste posen som fællesskab for at blive inspireret på ny. Vi opfordrer til, at man af og til tager et afbræk og sammen prioritere et kursusforløb i ÅVM.

  • Hvis I har plads til flere i gruppen, så giv den ansvarlige for smågrupper besked. Så kan den ansvarlige være med til at sende flere interesserede til jeres gruppe

  • Vi opfordrer smågrupper til at udvikle en fælles tjeneste, fx deltage i et diakonalt projekt eller tage en konkret opgave i menigheden på sig. Vi har gode erfaringer med projekter som:
     

  1. At holde alphakursus for jeres venner i eget hjem eller deltage på det fælles alphakursus.

  2. At hjælpe med at arrangere lejre, kurser (7 Dates for par, familiekursus, menighedslejr) etc.

  3. At hjælpe socialt udsatte via menighedens diakonale initiativer. Kontakt staben for mere info (se kontaktformular nedunder)

Kontakt os
Jeg ønsker at blive kontaktet:

Tak for din besked

Kontakformular smågupper
bottom of page